Nieuwbouw van garage voor B&B te Vledderveen

Deze nieuwbouw garage wordt passief gebouwd, dit houdt in dat deze optimaal geïsoleerd is en voorzien van hoge rc waardes. Aan de foto’s kun je al zien dat elk onderdeel geïsoleerd is van fundering tot de kap. Deze buitenschil wordt luchtdicht uitgevoerd.

Dus de fundering, muren en kapconstructie.

De vijf (5) kernbeginselen van passief bouwen

Passieve gebouwen zijn comfortabel en hebben nauwelijks verwarming nodig, door optimaal gebruik te maken van de zon, een compacte en goede thermische schil, kozijnen met 3-voudig glas, weinig luchtinfiltratie door goede kierdichting en een goede ventilatie met warmteterugwinning. Dit zijn ook wel de vijf kernbeginselen voor een passiefhuis, geïllustreerd aan de hand van het onderstaande plaatje.

Het Passiefhuis principe is het beste uitgangspunt om energieneutraal te bouwen. De reden is simpel: Wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken, te salderen of op te slaan. Een passiefhuis is duurzaam, toekomstgericht en waardevast met een gezond en comfortabel binnenklimaat.De warmtevraag is zo gering, dat een kleine eenvoudige installatie toereikend is. Zo kan je veel besparen op installaties en nemen ook de onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk af. Een passiefhuis is hierdoor op de lange duur veel goedkoper dan alle andere energieconcepten. Passief bouwen is zowel voor nieuwbouw als voor renovatie toepasbaar. Niet voor niets is het passiefhuis concept wereldwijd de snelst groeiende energieprestatie standaard!